vrijdag 25 december 2015

Koolhydraatarm dieet gebruiken in combinatie met een paleo dieet boek




Hoewel meer en meer mensen een koolhydraatarm dieet Paleo leren kennen, zijn er tegelijkertijd nog veel mensen die ondanks de kennismaking met Paleo niets aan hun slechte voedingspatroon hebben gedaan. Waarom zou je ook iets veranderen als je je gezond voelt, stellen veel van deze mensen. Ergens is dat begrijpelijk, maar anderzijds is het zo dat je een hoge bloeddruk, verkalking, een hoog cholesterol of een hoog suikergehalte niet kunt voelen. Je merkt dit soort gevolgen pas later en dan is het vaak te laat. Dat zijn de momenten dat je geconfronteerd met het hebben van suikerziekte of dat je voor een andere ziekte of aandoeningen medicijnen moet slikken. Het kan natuurlijk nog erger: het krijgen van een hart- of herseninfarct. Nu willen Paleo aanhangers niet beweren dat je genoemde aandoeningen of ziekten te allen tijde kunt voorkomen, maar door bewuster en gezonder te eten kun je wel veel voorkomen. Het beste zou zijn om het Paleo dieet te volgen. 


Koolhydraatarm dieet ?
Door een Paleo dieet boek te lezen kun je kennismaken met Paleo en het is raadzaam om vervolgens de aanbevelingen in de praktijk te brengen. Je hoeft absoluut geen hard core Paleo-volger te worden, maar het zou al goed zijn om een deel van je voedingspatroon te veranderen. Je kunt online kijken naar interessante boeken. Je kunt ook naar de boekenwinkel gaan waar diverse boeken over dit onderwerp zijn geschreven.

Door een Paleo dieet boek te lezen zul je veel bewuster worden van het huidige 'slechte' voedsel. Een voorbeeld is bijvoorbeeld de schijf van vijf of de voedseldriehoek die door steeds meer (Paleo) mensen wordt bekritiseerd. Tussen de schijf van vijf of de voedseldriehoek en het Paleo dieet bestaan veel verschillen. Brood, pasta, aardappels en pasta zijn voor een Koolhydraatarm dieet  adepten taboe en spelen eigenlijk geen rol in het dieet. Zuivelproducten hebben ook een prominente rol in de schijf van vijf dir in Nederland wordt gehanteerd, maar ook zuivelproducten komen niet voor in het oerdieet. Gefermenteerde zuivel zou daarentegen wel mogen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten